Otvara se socijalna trgovina u BM

Do kraja ožujka Beli Manastir će dobiti prvu socijalnu trgovinu. Ideja je to Udruge prijatelja Svetog Martina, koja okuplja 50-ak volontera, postoje godinu i pol dana i do sada su volonterski dijelili donacije skupljene u udruzi i preko Caritasa. Zahvaljujući gradu Belom Manastiru, gradonačelniku Dobošu i predsjednicom vijeća Jadrankom Sabljak, dobili su prostorije za socijalnu trgovinu u zgradi P + 8 točnije u dvorištu sa parkirališne strane. U tijeku je uređenje i slijedi punjenje doniranom robom te otvorenje.
Do sada smo odnosili prikupljenu hranu 30-ak obitelji, pa smo uvidjeli kako treba napraviti trgovinu gdje bi ljudi dobivali samo ono što im treba, rekao je predsjednik Udruge Igor Jakobfi.

{mp3}jakobfi{/mp3}
Uz njega su rad udruge i projekt socijalne trgovine predstavili tajnik i dopredsjednik Edo Jurić i Goran Gaćina. Jurić je podsjetio na nekoliko aktivnosti Udruge, koje nisu humanitarne već edukativne. Uz Ogranak Matice Hrvatske i Centar za kulturu organizirali su ciklus predavanja o socijalnom nauku crkve i umjetničke radionice pod vodstvom prof. Gorana Kujundžića  na kojima se bave kravatama do 18 listopada kada se obilježava Dan kravata. Gaćina je dodao kako je u planu otvaranje podružnica u cijeloj Baranji i bazu podataka za udruge i socijalne trgovine.