Prekodravac i Čučković u Brifingu

Stanje opće sigurnosti, otkrivenosti kaznenih djela u prošloj godini te prometna statistika bile su teme jučerašnje emisije Brifing u kojoj je gost bio načelnik PP Beli Manastir Predrag Prekodravac. Ocijenio je dobrim ukupno stanje sigurnosti u Baranji, iako je zabilježeno 40 posto više kaznenih djela nego 2013.godine. Bilo je 20 posto prometnih nesreća više, a i broj ozlijeđenih i poginulih manji.
Ukupno je evidentirano 760 kaznenih djela ili 44% više nego 2013. godine, zabilježeno je 99 imovinskih delikata, odnosno provala, što je skoro dvostruko manje nego godinu ranije. Djela iz domena zloporabe opojnih droga  su se udvostručila sa 20 na 51 djelo, rekao je Prekodravac.
Ono što je obilježilo 2014. godinu je drastično povećanje djela iz gospodarskog kriminaliteta,  sa 20 djela 2013. godine, na 252 djela u prošloj godini. Za takvo povećanje je najviše zaslužna istraga u Centru za socijalnu skrb, gdje je evidentiran niz kaznenih djela.
{mp3}prekodravac{/mp3}
Drugi dio emisije Brifing bio je u znaku baranjskog turizma, a gošća je bila direktorica TZ Baranje Nada Čučković. Iako se kriza na posjetu turista Baranji nije osjetila sve do prošle godine, podaci pokazuju kako je smanjen broj noćenja, ali i povećan broj dolazaka. Tako je u 2014. Godini bilo oko 7.500 i noćenja 13.100 noćenja, a u 2013. godini 5.936 dolazaka i 14.560 noćenja.  Podaci su za Baranju bez općina Draž i Bilje. Središnji događaj baranjskog turizma u ovoj godini bit će dolazak kruzera u luku Batina, a prvo pristajanje očekuje se u drugoj polovini ožujka.
Međutim prve će godine turisti biti samo na proputovanju kroz Baranju, tako da baranjski OPG-i neće imati koristi od gostiju sa kruzera. Treba se pripremiti za slijedeću godinu, Čučković.
{mp3}cuckovic{/mp3}