Organizacijske promjene u KBC Osijek

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i radi povećanja dostupnosti liječnika, osobito liječnika specijaiista anestezioiogije, Klinički bolnički centar Osijek s današnjim danom, 19. travnja 2021. godine, reducira operacijski program za 36 %.


Jučerašnjim danom KBC Osijek je aktivirao dodatno proširenje Respiracijskog centra za još 15 respiratora koja će pokrivati Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima.


Unazad 10 dana na Klinici za infektologiju aktivirano je dodatnih 30 kreveta koja su sa jučerašnjim danom popunjena te se tijekom tjedna planira aktivirati još 30 kreveta. 0 težini situacije i u drugim slavonskim boinicama, govori činjenica da je KBC Osijek s današnjim danom ustupio 7 uredaja s visokim protokom kisika trima slavonskim bolnicama.

Situacija nije laka, liječnici vode tešku borbu i očekujemo još veći priljev pacijenata te pozivamo sve na odgovorno i savjesno ponašanje kako prema sebi tako i prema drugima. Svjedoci smo kako je koronavirus iz temelja promijenio naše živote, navike, potrebe i želje. Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle, razviju znanje i svijest o vainosti cijepljenja. Naši radnici, svojim primjerom i odlukom da se cijepe daju pozitivan primjer svima Vama.

Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj virusa SARS-CoV-2 na naše živote. Trebamo osvijestiti našu društvenu odgovornost biti solidarni s drugim članovima zajednice jer budučnost ovisi o svakom od nas.
Vjerujmo medicini, budimo odgovorni, mislimo na druge, cijepimo se i zajedno pobijedimo virus SARS-CoV-2.