ORG – Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata Osječke radionice grafile održat će se u petak, 11. veljače od 16 do 18 sati s ciljem prezentacije radionice koja je u tijeku, radova u nastajanju kao i mladih umjetnica i umjetnika koji sudjeluju na radionici grafike.

Prateći suvremene prakse u visokoškolskom obrazovanju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku pokreće prvu osječku radionicu umjetničke grafike s naglaskom na studente i goste s drugih akademija. Ove godine radionica se održava u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu i ugošćuje doc.dr.art. Igora Čabraju zajedno sa studentima.

Cilj je radionice studentima omogućiti istraživanje novih tehnoloških mogućnosti suvremene umjetničke grafike koja će unaprijediti njihovo znanje o grafičkom mediju te proširiti viđenje i implementaciju iskustva u praksi. Tijekom intenzivne sedmodnevne edukacije gost profesor Igor Čabraja s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i profesor Mario Čaušić s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku provest će niz nastavnih aktivnosti kroz koje će studenti uz stručno vodstvo imati priliku proširiti svoje znanje o suvremenim praksama u mediju umjetničke grafike i razmijeniti iskustvo s gostujućim kolegama. Doprinos radionice očitovat će se kroz razvoj individualnih umjetničkih poetika polaznika te stvaranje prepoznatljive, inovativne i bogate kulturne scene grada Osijeka i regije.

Voditelji radionice:

Doc.dr.art. Igor Čabraja, Akademija za likovnu umjetnost u Zagrebu

Izv.prof.art Mario Čaušić, Akademija za umjetnost u Osijeku

Studenti sudionici ALU, Zagreb: Petra Divković, Petra Jović, Jakov Pašalić

Studenti sudionici AUK, Osijek: Zvonimir Florijančić, Petra Deša, Ivana Ratkaj, Marija Križić, Mia Nikolašević

Organizacijski odbor: izv.prof.Mario Čaušić,izv.prof.dr.art. Ines Matijević Cakić, doc.art. Mario Matoković, Krunoslav Dundović, umjetnički suradnik

(AUKOS)