“Čarobna gastro priča Baranje”

Predstavljen je ilustrirani vodič, slikovnica „Čarobna gastro priča Baranje“, kojega su zajednički osmislili i izradili Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit, Akademija za umjetnost i kulturu, te Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije.

Ideja je nastala potaknuta željom za predstavljanjem bogate gastronomije u Općini Bilje, a zašto je tome tako pojasnila je direktorica TZ Općine Bilje Renata Forjan.

Renata Forjan, direktorica TZ Općina Bilje – Kopački rit

Zadovoljstvo ovim projektom iskazao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i podsjetio kako je riječ o nastavku ulaganja u turizam kao jedne od osnovnih grana gospodarstva u Općini.

Željko Cickaj, načelnik Općine Bilje

Slikovnica prikazuje bogatu gastronomiju kako Općine Bilje tako i cijele Baranje, predstavljajući ugostiteljske objekte u Općini u kojima se navedeni specijaliteti mogu kušati. Studenti i mentorica doc. dr. art. Ana Sladetić Šabić Akademije za umjetnost i kulturu prijedloge jela pretočili su u ilustracije.

Chef Ivan Đukić, okupljenima je na predstavljanju slikovnice, pripremio recepte za tradicionalna jela na suvremen način.