Okrugli stol “Zdravstvena ispravnost bazenskih voda”

KNEŽEVI PARKOVI d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ organiziraju Okrugli stol u četvrtak, 09.lipnja.

Skup će se održati od 10 do 13 sati u prostorijama restorana Panon u Kneževim Vinogradima, ulica Moše Pijade 11 ( nalazi se u sklopu Sportsko rekreacijsko centra Kneževi Vinogradi). 

Teme o kojima će se raspravljati na Okruglom stolu odnosit će se na :

– zdravstvena ispravnost bazenskih voda;

– uzorkovanje bazenskih voda;

– podatci i iskustva stečeni provedbom monitoringa bazenskih voda nakon dvogodišnje primjene Pravilnika o kvaliteti bazenskih voda,

Ciljevi organiziranja Okruglog stola su:

  1. unapređenje kvalitete bazenskih voda,
  2. zaštita zdravlja kupača i
  3. unapređenje suradnje  upravitelja bazenskih kupališta i stručnih službi koje prate i kontroliraju njihov rad. 

Planirana su izlaganja stručnjaka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  te opcionalno predstavnika Državnog inspektorata i zastupnika za prodaju mjernih uređaja i opreme. Po završetku izlaganja predviđeno je vrijeme za postavljanje pitanja te razgovora o temama s kojim upravitelji bazenskih kupališta imaju poteškoća pri realizaciji.

Ovo je prvi korak u uspostavljanju učinkovitije komunikacije među dionicima u pružanju usluga na bazenskim kupalištima. Okrugli stol namijenjen je kako odgovornim osobama za rad kupališta tako i neposrednim provoditeljima aktivnosti usmjerenih na usluge bazenskih kupališta , a koje su u direktnoj vezi s kvalitetom bazenske vode i zaštite zdravlja kupača.