Održana završna konferencija na temu industrijske tranzicije Panonske Hrvatske u Virovitici

U Tehnološkom centru Virovitica održana je završna konferencija u okviru Ugovora o savjetodavnim uslugama o rastu i radnim mjestima u Slavoniji, Baranji i Srijemu (RAS SBS) na temu industrijske tranzicije Panonske Hrvatske. Uz ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak te domaćine, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, konferenciji je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Cilj konferencije je dati pregled ključnih aktivnosti provedenih u okviru RAS SBS-a i podrške Svjetske banke u procesu industrijske tranzicije Panonske Hrvatske te prezentirati nacrte akcijskih planova za regionalne lance vrijednosti Panonske Hrvatske: „Hrana i poljoprivreda“, „Zeleni rast“, „Kontinentalni turizam“ te „Pametne i kreativne industrije“.

Akcijski planovi za regionalne lance vrijednosti ključni su dokumenti kojima se utvrđuju strateške smjernice i transformacijske aktivnosti u svrhu provedbe industrijske tranzicije Panonske Hrvatske u razdoblju od 2021. do 2027. godine, a izrađeni su uz podršku Svjetske banke kroz participativni pristup s ključnim dionicima mapiranima u okviru regionalnih lanaca vrijednosti.