Novi Dino Merlin

merlin mi
merlin mi

Dino Merlin, najveća regionalna zvijezda, predstavlja singl „Mi”, prvu pjesmu s novog albuma. Bit će to dvanaesti studijski album ovog kantautora, prvi nakon albuma Hotela Nacional objavljenog 2014. godine.

„Pjesma ‘Mi’ je pjesma o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta nego i od nas”, poručio je Dino Merlin te dodao: „U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikad trebali biti ‘Mi’.”

{youtube}xsWT8DAmMEY{/youtube}

Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena. „S obzirom da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i ‘Mi’ moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni ‘Mi’ nećemo čekati na život, već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu ‘Mi’ stiglo krajem oktobra”, zaključio je Dino Merlin. Iako vremena nisu najsretnija, ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu. Moramo pokazati jedni drugima, ali prije svega samima sebi, da iz loših vremena možemo izaći kao bolji i plemenitiji ljudi. To je jedna od poruka pjesme „Mi”.

Videospot kojim će biti predstavljena pjesma Mi sniman je u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje će biti organizirana promocija novog singla i spota Dine Merlina. Time će službeno biti najavljen početak dugoročnog kreativnog partnerstva između ovog umjetnika i Porto Montenegra.

Najveći surađuju s najvećima pa je tako Dino Merlin potpisao novi ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, regionalnim liderom na čijem čelu stoji direktor Želimir Babogredac, i koji diskografski u stopu prati svaki Dinin kreativni iskorak.

Drago mi je što razumijemo jedni druge, što smo jedni drugima support. Mogu reći da se najhrabriji usuđuju izlaziti na ovako olujno more, ali smo sigurni u to da radimo na nečem velikom, nečem što je veće od nas samih”, rekao je Dino Merlin povodom potpisa ugovora.