Čeminac: povećane naknade

Općinsko vijeće Općine Čeminac, na svojoj 37. sjednici donijelo je Proračun za iduću godinu. Proračunom je osigurana je stabilnost demografskog i socijalnog standarda kroz Programa za razvoj socijalne skrbi. Povećane su naknade za novorođenu djecu i dar umirovljenicima povodom Božića i Uskrsa.

 

15.000 kuna dobit će svaka obitelj za rođenje prvog djeteta, 20.000 kuna za drugo i 30.000 kuna za rodenje trećeg i svakog idućeg djeteta. Povećan je dar umirovljenicima za Božića i Uskrsa na ukupno 1.000,00 kuna godišnje. Novost u Proračunu je jednokratna pomoć osobama i obiteljima u iznimno teškim životnim okolnostima za pokrivanje troškova pogrebnih usluga do 2.000 kuna

Načelnik Općine Čeminac Zlatk Pinjuh ističe kako je novi Proračun usklađen s potrebama mještana i trenutačnom situacijom pandemije uzrokovane korona virusom. Sačuvana je stabilnost planova razvoja i unapredenja kvalitete zivota kroz programe izgradnje komunalne infrastrukture, obrazovne i sportske infrastrukture, infrastrukture za daljnji razvoj kulturnog i društvenog života, razvoj lokalne i socijalno osjetljive zajednice.