Nova web stranica ZP OBŽ-e

U Veteranskom centru u Osijeku predstavljena je nova web stranica Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije www.zpobz.hr.

Izrada web stranice u cijelosti je financirana iz projekta “Pravo na dom i mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja” kojega je Zajednica povratnika sa svojim partnerom, braniteljskom udrugom “Heroji Osijeka” dobila na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Dizajn i vizualni identitet web stranice i logotipa temelji se na bijelo-plavim bojama, dakle bojama grada Osijeka gdje je Zajednica i osnovana davne 1992. godine.. Sadržajno web stranica prilagođena je suvremenim trendovima jednostavne i brze pretrage sadržaja, a naglasak je na sadržajima vezanim uz provedbu i napredak u provedbi EU projekta. 

Web stranicu www.zpobz.hr potpisuje Studio HS internet d.o.o. Osijek koji će ju i održavati kroz cijelo vrijeme trajanja projekta.

Nakon predstavljanja stranice, održana je druga faza psihološkog osnaživanja s temom definiranja oblika samopomoći u prepoznavanju vlastitih kriznih i stresnih životnih situacija u međusobnoj interakciji članova grupe što je zajednički ocijenjeno kao vrlo korisna metoda jer se dolazi do spoznaje da se svi susrećemo ili proživljavamo gotovo iste ili slične situacije.