Normalizacija prometa kod Petrijevaca

Na gradilištu nadvožnjaka državne ceste D34 kod Petrijevaca koji vodi preko buduće autoceste (Koridora 5c) posljednjih dana se užurbano radi jer – sutra, 15. ožujka, istječe rok za njeno puštanje u promet.

Kako bi se uvjerio u stanje radova, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić danas je obišao gradilište, a tom prigodom predstavnici podizvođača radova, tvrtke Osijek Koteks, najavili su otvaranje ceste za prometovanje u četvrtak, 16. ožujka od 12.00 sati. Naime, u tijeku su zaista završni radovi na nadvožnjaku poput uređenje bankina i pokosa rampi, uređenje ograda i ostale opreme, pa će obećani rok ovoga puta biti ispoštovan.

Vjerujem da će se najava o otvaranju ceste u četvrtak ispuniti te da će se odmah pristupiti kompletnoj rekonstrukciji ceste kroz Mlinsku i Kolodvorsku ulicu u Petrijevcima koja su služile kao obilazni pravac. Ukoliko to ne učini izvođač radova, Županijska uprava za ceste će obaviti te radove i potom tražiti naknadu sudskim putem. No, nadamo se da za to neće biti potrebe jer vjerujem da će izvođač radova ispuniti ugovorne obveze – rekao je župan Šišljagić.