Baranjski leptirići u Brifingu

Poznata umjetnica na čelu Ana Rucner obilježit će 15 godina rada i ljubavi prema glazbi humanitarnim koncertima pod nazivom 15 godina ljubavi za radost djece u Baranji, koje organizira u suradnji s Rotary klubom Zagreb Maksimir. U zagrebačkom HNK 19. ožujka, a u osječkom HNK 23. ožujka predstavit će svoje najizvođenije skladbe ali i potpuno novi glazbeni pravac kojim će uskoro zakoračiti. Prihod sa koncerta između ostalih, darivat će se udruzi Baranjski leptirići, za nabavku medicinskih pomagala. Udruga Baranjski leptirići osnovana je 2012. godine i danas imaju ukupno 178 članova, od čega 28-oro djece s teškoćama u razvoju, 58 osoba s invaliditetom i ostalo su roditelji i osobe koje skrbe o članovima. Kao i svih prošlih godina prisutan je izostanak potpore i nepravda se nastavlja jer grad Beli Manastir i baranjske Općine sporo reagiraju na njihove zahtjeve, a neke i nikako.
Tako i dalje najveći teret pada na roditelje, rekao je u emisiji Brifing predsjednik Baranjskih leptirića Držislav Šušak.

{mp3}2017/susak novci{/mp3}

Šušak je ukazao i na nesrazmjer dodjele sredstava udrugama koje skrbe o invalidima i sportskim klubovima. Tvrdi kako čelnici grada i općina ne prave razliku između hobija i potreba osoba s invaliditetom.

{mp3}2017/susak brifing{/mp3}