NK Vardarac prvak 1. ŽNL

Zadnje kolo osječko-baranjske 1. Županijske nogometne lige odigrano je u subotu 11. lipnja, vardarčani su kod rivala stigli s jednim bodom prednosti. NK Vardarac je pobjedom od 2-0 nad domaćinom, NK Viljevom, priskrbio naslov prvaka 1. ŽNL. To je toliko visoko postignuće vardarčana, koje nije zabilježeno u 75 godina njihove povijesti.

Prošlo je godinu dana od uspjeha NK Vardarac, kada je dospio u 1. Županijsku ligu. Tada je Dario Kiš, jedan od čelnika, rekao da im je cilj biti među najboljima u novoj ligi.

-Viljevo je jedan takav klub protiv kojega je, posljednjih godina, malo njih odnijelo tri boda. Njihova prednost je bila i ta, što su oni igrali kod kuće s velikom podrškom navijača. Srećom, dobro smo startali, iskoristili smo naše prilike, dali smo dva lijepa pogotka, a nakon toga smo nastojali zadržati vodstvo, što smo i uspjeli, ali smo zbog toga bili uzbuđeni cijelu utakmicu. Ogromna motivacijska snaga su i nama bili naši navijači, u subotu je pola Vardarca krenulo na put ispratiti svoj tim, ali zeleno-bijeli simpatizeri nisu stigli samo iz Vardarca, već i iz Vukovara, Darde, Hrastina, Osijeka, Belog Manastira i iz drugih mjesta, što je uistinu bilo ugodno iznenađenje – izjavio je za Kepes Ujsag Dario Kiš.

Dodao je kako su u tri godine priskrbili tri naslova prvaka, pri tome ostavljajući za sobom ozbiljne timove.

-Sadašnji uspjeh, opet možemo nazvati povijesnim, odnosno od kada klub postoji, prvi puta su dospjeli iz 1. Županijske lige u Međužupanijsku ligu. S ovim rezultatom smo jedini i na općinskom nivou, na što i Općina Bilje može biti ponosna – istaknuo je.