Nevrijeme u Baranji

FB/Dubravko Franjin

Istok Hrvatske zahvatio je jučer jak vjetar s kišom. Županijski centar 112 Osijek zaprimao je dojave građana o srušenim stablima u Osijeku, Josipovacu, Belom Manastiru, Čemincu i Kneževim Vinogradima, vodi u podrumima, te problemima s električnom energijom, navode iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Na području Općine Kneževi Vinogradi ukupno je od petka palo oko 170 litara kiše, a samo jučer 70 litara. Štete su za sada minimalne, uglavnom je riječ o poplavljenim cestama i srušenim stablima, potvrdio nam je načelnik Općine Vedran Kramarić.

Slično je i u Općini Bilje gdje su najviše poplavljeni podrumi, a vjerojatne su velike štete na poljoprivrednim kulturama s obzirom kako je jak vjetar stukao zrno i za sobom ostavio poplavljena polja. Mještanima su u pomoć priskočili Komunalno Bilje i DVD.

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, iako visinska ciklona postupno slabi. Ipak, još i danas može biti lokalno obilnijih pljuskova oko sredine dana i poslijepodne. Jačanjem anticiklona sa zapada, sutra ulazimo u razdoblje stabilnijeg vremena.

Dežurni djelatnici i terenske ekipe HEP-a izlazili su na dojave o prekidima u opskrbi električnom energijom u Bilju, Vardarcu, Tikvešu, Branjin Vrhu, Gajiću, Podolju, Kneževu, Branjini, Popovcu, Kneževim Vinogradima, Čemincu, Lugu, Zmajevcu, Kotlini i Suzi