Nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Osječko-baranjskoj županiji

Zamjenik župana Josip Miletić primio je 17. lipnja 2024. godine u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike Nj. E. g. Fabiena Fieschia.

Ovo je prvi posjet Osječko-baranjskoj županiji, želio sam otkriti sve aspekte ove regije, kako gospodarske, tako i kulturne i turističke. Tijekom ovog boravka posjetit ćemo potencijalne partnere, upoznati se s regijom gdje vidimo mogućnost suradnjeFrancuska i Hrvatska su dvije turističke ali i poljoprivredne države, ali pokušat ćemo otvoriti i nove teme poput razvojnih projekta u nekim novim inovativnim tehnologijama – istakao je veleposlanik Fabien Fieschi.

Drago mi je da je u Osječko-baranjskoj županiji veleposlanik Francuske, razgovarali smo o brojni aktualnim temama. Naša Ugostiteljsko-turistička škola u okviru Regionalnog centra kompetencije ima kvalitetnu suradnju i razmjenu iskustava s školama iz Francuske. Gospodarska razmjena između Francuske i OBŽ je na razini oko 30 mil eura godišnje, povećana je prošle godine. Dotakli smo se i tema poput turizma, znamo da je Francuska turistička velesila i može pružiti kvalitetna iskustva upravo u segmentu kontinentalnog turizma.Veleposlanik će u nastavku boravka posjetiti Sveučilište J.J. Strossmayera i upoznati se s njihovima djelovanjem – rekao je zamjenik župana Josip Miletić

OBŽ