Mjesec baranjske kuhinje

Mjesec baranjske kuhinje nastavio se u vinariji Gerštmajer u Zmajevcu gdje su se zbog velikog interesa gostiju održavale dvije radionice kuhanja perkelta od soma. Riječ je o manifestaciji koju su u doba pandemije pokrenule Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Bilja i Baranje s ciljem promocije seoskih domaćinstava i autohtonih baranjskih jela.

Mjesec baranjske kuhinje počeo je proteklog vikenda, a završit će 2. svibnja. Zbog epidemiološke situacije broj posjetitelja, koji su ujedno i polaznici gastro radionica, je ograničen. A sudeći prema interesu posjetitelja, ovakvih će manifestacija trebati i više u budućnosti.

  • Ovo je izvrsna prilika za posjetitelje da upoznaju Baranju i našu bogatu gastro i eno ponudu. Današnji domaćin Mihalj Mišika Gerštmajer svojim će gostima osim kuhanja perkelta od soma održati i mini radionicu sljubljivanja vina s ribom, a već idućeg vikenda očekuju nas novi tradicionalni specijaliteti. Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način, a mi smo ga, sudeći prema interesu gostiju pronašli – rekao je župan Ivan Anušić.

Prilika je to za sve posjetitelje da uz pomoć domaćih specijaliteta proputuju i upoznaju Baranju. Prve dvije radionice održane su u Gajiću i Kopačevu gdje su se pripremali paprikaš od pijetlova s trgancima i šaran na rašljama.

Tekst i foto: OBŽ