Ministar obrane Banožić obišao radove na streljani Pampas

EPSO 2021.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal nedavno su potpisali u Osijeku Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu.

“Ponosan sam što i Hrvatska vojska svojim kapacitetima može doprinijeti organizaciji ovog važnog natjecanja“- poručio je ministar obrane Mario Banožić koji je danas zajedno sa suradnicima obišao inženjerijske radove Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku.

Ministar obrane Mario Banožić

U obilasku je sudjelovalo i izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno županom Ivanom Anušićem.

Župan OBŽ-Ivan Anušić

Europsko prvenstvo u streljaštvu održat će se od 23. svibnja do 6. lipnja 202

…………………………………………………………………………………………………………………………….

MORH

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zajedno sa suradnicima obišli su u ponedjeljak, 15. ožujka 2021. godine inženjerijske radove Oružanih snaga Republike Hrvatske u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu “EPSO 2021” na streljani Pampas u Osijeku.

Inženjerijski radovi Oružanih snaga RH

Ministar obrane Mario Banožić rekao je kako Hrvatska vojska već deveti dan radi na pripremi terena u potpori organizacije Europskog prvenstva u streljaštvu „EPSO 2021“ u Osijeku koje će se održati u svibnju i lipnju ove godine. „Hrvatska vojska angažirana je na pripremi terena za buduće prvenstvo“, istaknuo je ministar Banožić te izrazio zadovoljstvo napretkom radova, kao i suradnjom svih sudionika. „Siguran sam da će se suradnja i nakon ovih građevinskih radova između Ministarstva obrane, Streljačkog saveza, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka nastaviti i u idućem razdoblju i da ćemo dati svoj doprinos i na samom održavanju Europskoga prvenstva“, rekao je ministar obrane.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je istaknuo kako je ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo koja postoji na našem prostoru i prostoru susjednih država, tako da se sport i turizam u ovom smislu mogu jako dobro spojiti. „Veliki broj natjecatelja i gostiju, svjetskih i europskih televizija će pratiti streljaštvo i ovo prvenstvo, što je dobra prilika za brendiranje Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske“, poručio je župan Anušić.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zahvalio je ministru Banožiću na angažmanu oko organizacije Europskog prvenstva. „Bez MORH-a mi ove radove ne bismo mogli izvesti. Nadam se zapravo da je ovo početak jedne dugoročne i plodonosne suradnje. Svakako, radit ćemo i dalje na promicanju hrvatskog streljaštva i mislim da ćemo imati velebno natjecanje s puno učesnika“, rekao je Kišpal.

Na radovima na streljani Pampas angažirano je 16 pripadnika Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa strojevima.