Strijelci iz cijele Europe još jednom se okupili na tradicionalnom turniru Sv.Martin

Tradicionalni 11. Međunarodni turnir u streljaštvu Sv.Martin 2017 u organizaciji SU “Mars” održan je proteklog vikenda u Belom Manastiru. Ukupno 105 strijelaca iz Rumunjske, Bugarske, Slovačke, Austrije, Mađarske, BiH i naravno Hrvatske sudjelovalo je na ovogodišnjem izdanju, a natjecanje se održalo kroz dva dana.

Subota je bila rezervirana za onaj izlučni dio, dok su u nedjelju na rasporedu bili osnovni mečevi, te naravno finala. Ukupno se natjecalo u dvije kategorije – zračni pištolj i zračna puška na deset metara, a boje Marsovaca zastupala su ovog puta tri natjecatelja, sva trojica u muškoj kategoriji, jer su djevojke, stjecajem okolnosti bile spriječene pristupiti natjecanju.

Riječ je o braći Tomašević, Denisu i Darku, te Matiji Bariću koji su svi odradili jako dobar posao, pogotovo Denis Tomašević koji je prvog dana postigao i svoj osobni rekord od 622,6 krugova što mu je nakon prvog dana donijelo i četvrto mjesto. U osnovnom meču u nedjelju zauzeo je sedmo mjesto, dok je u finalu bio korak do postolja te se naposljetku morao zadovoljiti opet četvrtim mjestom. Darko Tomašević je drugog dana s rezultatom 598,8 završio na 19. mjestu dok je Matiji Bariću 573,4 pogođenih krugova ovog puta donijelo 23. mjesto.

Moramo izdvojiti kako je konkurencija bila iznimno jaka, iz svih država su došli i sudionici svjetskih kupova i olimpijci. Tako je primjerice pobjednik u kategoriji zračne puške, Mađar Istvan Peni i pobjednik Svjetskog kupa u New Delhiju prije nekih mjesec dana rekao nam je predsjednik SU Mars Davor Krušelj
{galerija}Sport/svmartin2017{/galerija}

Ja sam iznimno zadovoljan dečkima, pokazuju napredak iz treninga u trening, iz natjecanja u natjecanje , a vjerujem kako će kroz sezonu, koja je nama započela početkom studenog, još više rasti i doći do još boljih rezultata dodao je Krušelj.

Još treba dodati kako je prijelazni trofej Sv.Martin ove godine otišao put Zagreba u ruke SD “Končar 1786”.

Rezultati:

Zračni pištolj 10m, seniorke
1. Csonka Zsófia, PSN ZRT, Pecs, Mađarska
2. Haristiade Daria-Olimpia, ROU, Rumunjska
3. Gajanova Lenka, PSC, Bratislava, Slovačka

Zračni pištolj 10m, seniori

1. Uroš Kačavenda, GSD ¨Osijek 1784¨, Hrvatska
2. Vlado Cindrić, SK Policajac, Karlovac, Hrvatska
3. Tátrai Miklós, BHSE Budapest, Mađarska

Zračna puška 10m, seniorke
1. Tanya Zviskova, ASK Trakia, Bugarska
2. Tanja Perec, Varaždin, Hrvatska
3. Lea Horváth, KVSE, Komaróm, Mađarska

Zračna puška 10m, seniori
1. Péni István, UTE, Budapest, Mađarska
2. Borna Petanjek, Dalmacijacement, Hrvatska
3. Kápas István, KVSE, Komaróm, Mađarska