Meat Free Monday – aktivnost koju provodi PŠ Duboševica

Suradnička aktivnost Meat Free Monday – ponedjeljak bez mesa za životinje, ljude i planet trajat će tijekom Životinjskog izazova, počevši od 3. listopada, svakog ponedeljka.

Iz Područne škole Duboševica su se rado priključili ovome izazovu.

CILJ aktivnosti: Podizanje svijesti o štetnom utjecaju stočarstva i industrijskog ribolova na životnu sredinu. Poticanje učenika da pomognu u usporavanju klimatskih promjena, očuvanju dragocjenih prirodnih resursa i poboljšanju svog zdravlja tako što će imati jedan biljni dan tokom nedjelje.

► Imati bar jedan biljni dan u nedjelji zabavan je i lak način da učinimo nešto dobro za planet i našu budućnost.

Jela koja su djeca konzumirala: na grašku trganaca, jajima knedle i salata, sataraš s vrganjima i tijesto s jajima. Vesele se osmišljavanju bezmesnih obroka koje će postaviti na LINOIT PLOČU na koju će objavljivati svoje recepte i učenici iz drugih zemalja EU i iz RH, a krajem 10.mj. bit će objavljena e-knjiga s njihovim receptima.

Učiteljica razredne nastave, Biljana Dominić nam je potvrdila kako njihov mali, ali skladan razred sudjeluje u nekoliko projekata. Prijavljeno je njih 6 u sklopu EU projekata za tekuću školsku godinu.

Organizira im mini video konferencije s drugim učenicima, vršnjacima svojih učenika, iz drugih zemalja te ističe kako je iznimno zadovoljna suradnjom s roditeljima, a najvažnije od svega je da je učenicima zabavno i poučno u školi. Ova hvalevrijedna aktivnost udara dobre temelje u odgoju, a nada se učiteljica, i dobrim prehrambenim navikama.

Ako i niste školarci, svakako se možete priljučiti ovom izazovu u svojim kućanstvima!