Prva međunarodna konferencija „Kompetentni sustavi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju”

U organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Centar za znanstveni rad u Vinkovcima u Osijeku je počela
1. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija „KOMPAS – Kompetentni sustavi u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“.

Kako je uvodno rečeno, središnja tema dvodnevne Konferencije je povezivanje sustava te predstavlja odgovor akademske zajednice na aktualne globalne, nacionalne i lokalne izazove u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Cilj Konferencije je povezati sudionike različitih razina odgojno-obrazovnoga sustava i osigurati platformu za sustavnu, recipročnu i svrhovitu interakciju usmjerenu na promicanje kulture kvalitete i profesionalizma u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Sudionike Konferencija pozdravio je zamjenik župana Josip Miletić koji je izrazio zadovoljstvo njenih održavanjem i značajem.

Važno je biti na Konferenciji na kojoj svjedočimo o radu odgojno-obrazovnog sustava i kreiranju putem fakultetskog sustava novih djelatnika koji će raditi na obrazovanju djece. Ovo je ujedno prilika za čestitati 50. obljetnicu obrazovanja odgojitelja u Osijeku i djelovanja ove institucije, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek. Uvjeren sam da će Konferencija donijeti zaključke koji će još unaprijediti rad u narednom razdoblju, a znamo da je obrazovanje temelj razvoja društva i gospodarstva, kao i svega o čemu moramo voditi računa. Osječko-baranjska županija to čini i činit će ubuduće podržavajući ovakve projekte kao i sve obrazovne sustave na području županije – rekao je zamjenik župana.

Josip Miletić