Lovačka zabava – LD “Srndać”-Kneževi Vinogradi

Lovačko društvo ” SRNDAĆ” iz Kneževih Vinograda 19. studenog organizira tradicionalnu lovačku zabavu u prostoru restorana Panon u Kneževim Vinogradima.

Kontakt za prijave i rezervacije je 098/707-438.

Lovačko društvo ili lovci iz Kneževih Vinograda se kroz povijest prvi put spominju davne 1920. godine kada je Baranja bila sastavni dio Dunavske banovine u sklopu Kraljevine SHS i od tada do danas lovci ili lovačko društvo djeluju na području Kneževih Vinograda njegujući lovačku tradiciju i običaje, čuvajući divljač i prirodu.

2020. godine Lovačko društvo obilježilo je stotu obljetnicu svog postojanja kao najstarijeg Lovačkog društva u Baranji, ali i najstarijeg Lovačkog društva u Osječko-baranjskoj županiji, kao rijetko koje Lovačko društvo koje se može pohvaliti tako dugom lovačkom tradicijom.

Lovačko društvo danas broji 50 članova koji svi sudjeluju u radu udruge volonterski, a Lovačko društvo djeluje na području središnjeg dijela općine Kneževi Vinogradi.

Ciljevi i djelatnost: Lovačko društvo ˝Srndać˝ je samostalna nestranačka udruga – dobrovoljno udruženih građana  – lovaca radi zaštite i promicanja zajedničkih interesa i ciljeva na uzgoju, zaštiti, lovu i korištenju divljači, zaštite prirode i ljudskog okoliša u očuvanju prirodnih staništa divljači, njegovanja lovačke tradicije, etike i dobrih lovačkih običaja.