Lideri turizma Osječko-baranjske županije

Dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu s područja Osječko-baranjske županije primio je zamjenik župana Josip Miletić. Prijemu su nazočile Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koja organizira ovo renomirano natjecanje te pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svim nagrađenima te podsjetio kako Osječko-baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte. Na taj način potiče razvoj i ostvarivanje dobrih turističkih rezultata, a – kako je rekao – turistički pokazatelji u 2022. godini već sada su na povijesnim razinama, točnije iznad onih iz 2019. godine koja je bila izuzetno dobra.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica istaknula je kako uskoro počinje novi natječaj za najbolje aktere ruralnog turizma Hrvatske te zahvalila Osječko-baranjskoj županiji na dugogodišnjem partnerstvu u različitim projektima.

Danas vidimo da turizam na ovom području nije samo Baranja. Cijela Osječko-baranjska županija napreduje u kvaliteti turizma i života, pa i po pitanju demografije, a turizam je „šlag na torti“ koji može doprinijeti ukupnom razvoju – kazala je.