Kalember & Srebrna krila

“To sam ja” nije samo obična pjesma, to je biografija Vlade Kalembera, odnosno njegova verzija pjesme ‘My Way’. Riječ je o trećem singlu objavljenom za diskografsku kuću Dancing Bear. Vlado Kalember, jedan od najvećih šarmera i vlasnik najpoznatijeg i svima ugodnog hrapavog vokala na domaćoj glazbenoj sceni, uz svoj bend Srebrna krila ovoga puta predstavlja jednu uistinu posebnu skladbu.

Nakon nedavnih uspješnica “Kopija” i “Je li ti žao zbog nas”, Vlado Kalember i Srebrna krila objavili su novi singl “To sam ja” koji ima poseban značaj i izdvaja se od svega što su dosad objavili. Naime, Vladina, radišnost i kreativnost nije mu dopustila da pronađe vremena kako bi napisao biografiju na uobičajeni način kroz knjigu kako to rade mnogi umjetnici, već ju je odlučio pretočiti na sebi svojstven način, u njemu najprirodnijoj formi – kroz pjesmu. “To sam ja” biografski je singl prepun ljubavi, odvažnosti i topline zasigurno će vas osvojiti na prvo slušanje.

Vlado Kalember i Srebrna krila jedan su od najdugovječnijih hrvatskih sastava čija karijera s prekidima traje preko četrdeset godina. Tijekom svoje karijere uspjeli su osvojiti obožavatelje diljem svijeta, od zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe (primjerice u Bugarskoj su svojevremeno čak dobili nadimak ‘Balkanski Beatlesi’.

Svojim i danas rado slušanim pjesmama “Ana”, “Zakuni se ljubavi“, “Nek’ živi ljubav“ i “Vino na usnama“, Vlado Kalember i Srebrna krila obilježili su brojne mladosti, prve ljubavi i odrastanja, a razloga za sreću i ponos ima i danas kada ponovno osvajaju slušatelje. Tijekom svoje karijere prodali su milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u najznačajnije pop izvođače ovih prostora.