Izgradnja vrtića u Kopačevu

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima radovi na vrtiću u Kopačevu u vrijednosti 4,4 milijuna kuna odvijaju se prema planu. Sredinom prošle godine načelnik Općine Bilje Željko Cickaj potpisao je ugovor s izvođačem za radove koji će trajati godinu dana i poštivati vizure kopačevske arhitekture. Novi vrtić osigurat će se prostor za tridesetak djece uz jasličku skupinu.
Izgradnja vrtića financira se bespovratnim sredstvima po ugovoru koji su potpisali Željko Cickaj, načelnik općine Bilje i voditelj Ministarstva poljoprivrede uz nazočnost Roberta Jankovicsa, saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine i premijera Andreja Plenkovića.

– Od početka mog mandata je vrtić u Kopačevu jedan od naših prioriteta i drago mi je što smo uspjeli ostvariti i ovaj projekt. Hrvatska Vlada osim što podržava izgradnju novog vrtića u Kopačevu, nosi skoro sve troškove izgradnje. Za mađarsku manjinu u Hrvatskoj važno je svako ulaganje koje se tiče obrazovanja, bilo da se radi o vrtiću, školi, sportskoj dvorani ili učeničkom domu. Mještani već odavno zaslužuju novi, moderan vrtić. U posljednjem razdoblju učinili smo sve što smo mogli kako bismo postigli taj cilj. Sretan sam što gradnja dobro napreduje i nadam se da će nova zgrada od jeseni biti drugi dom djece iz Kopačeva – rekao je Robert Jankovics.

(foto:https://kepesujsag.com)