HZJZ objavio interaktivnu kartu procijepljenosti

Tamnocrvenim nijansama označene su općine s manjim postotkom procijepljenosti. Vrhovine, Đulovac, Otok, Dicmo – samo su neke općina u kojima je procijepljenost manja od 20 posto. No, takvih je, prema karti HZJZ-a, ispod 10 u cijeloj Hrvatskoj. 

Narančasta predstavlja procijepljenost od 30 do 39 posto. Nešto svjetlija nijansa narančaste predstavlja procijepljenost od 40 do 49 posto. Žuta boja je iznad 50 posto dok su zelene nijanse procijepljenost iznad 60 posto.

I dok je prije tjedan dana u toj kategoriji bila samo općina Sali, sada su joj se pridružili i Saborsko, Skrad te Baška na otoku Krku. 

Od četiri velika grada najbolje stoje Rijeka i Osijek.

Zagreb je na 44,59 posto procijepljenosti ukupnog stanovništva, a Split na 35,5 posto. Rijeka ima 47,85 procijepljenih stanovnika, a Osijek 47,65 posto.

Od županija, najmanje je ljudi cijepljeno u odnosnu na ukupan broj stanovnika u Splitsko-dalmatinskoj – 33 posto te Ličko-senjskoj – 34,6 posto. 

Najbolje su pak procijepljene Primorsko-goranaska – 47,39 posto i Varaždinska županija – 47,33 posto. 

I dok je prije tjedan dana u toj kategoriji bila samo općina Sali, sada su joj se pridružili i Saborsko, Skrad te Baška na otoku Krku. 

S procijepljenošću ispod 40 posto još je pet županija: Bjelovarsko-bilogorska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska.

Osječko-baranjska županija