Hvala na povjerenju!

slusanost radio baranja

Radio Baranja ima oko 58 069 stalnih slušatelja dnevno, zbog čega je na visokom 3. mjestu po slušanosti u Osječko-baranjskoj županiji, te stoji uz bok radijskim postajama sa županijskom i nacionalnom koncesijom, te s pet puta snažnijim odašiljačima.

 

 

Istraživanje slušanosti provela je Defacto agencije iz Zagreba. Prosječan tjedni doseg iznosi oko 79 209 slušatelja, a u gradu Belom Manastiru Radio Baranja je i dalje najslušanija radijska postaja.

 

Na nedavno održanim Danima HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika) naglašena je iznimna važnost lokalnog radija u informiranju, te njegov veliki utjecaj na ljude, osobito u ovom vremenu i vremenu lažnih vijest koje su uglavnom vezane za društvene mreže.  Radio je medij koji uživa najviše povjerenja među građanima Hrvatske. Radijska publika, pa tako i publika Radio Baranje, prilično je vjerna. Jednom odabrana frekvencija malo kad se mijenja i svaki slušatelj ima omiljenog voditelja, novinara, glazbenog urednika. Radio je najintimniji medij, ima i najizravniji kontakt s publikom, nije nametljiv i može biti u pozadini brojnih svakodnevnih aktivnosti. Istraživanja pokazuju kako 95 posto Europljana vjeruje radiju, na drugom mjestu je televizija, tiskani mediji, pa tek onda internet. U Hrvatskoj, svaki dan između 3 i 3,5 milijuna Hrvata sluša radio koji je u ovom vremenu važniji no ikada.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj program emitira 147 radijskih postaja, a Radio Baranje je na 36. mjestu.

Radio Baranja zahvaljuje svim slušateljima i onima koji će to tek postati,na ukazanom povjerenju i vjernosti.

slusanost radio baranja