HDZ na izbore ide samostalno

ivan anusic
ivan anusic

Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić oglasio se priopćenjem vezano za špekulacije o predizbornim koalicijama s SDP-om i Škorinim Domovinskim pokretom. ”HDZ na parlamentarne izbore izlazi samostalno, koaliciju ostavljamo Škori i Bernardiću.” stoji u priopćenju.

 

 

Anušić dodaje kako stranka na tim čvrstim temeljima gradi program za budućnost Hrvatske i nastavak politike odgovornog vođenja prema gospodarskom oporavku, koji će predstaviti na predstojećim parlamentarnim izborima. Brojnim iznenadnim i izvanrednim krizama uspjeli su, smatraju u HDZ-u, naći odgovor i rješenje, a u sljedeće četiri godine želie osigurati sigurnost i stabilnost. Pri tome, tvrde, neće ulaziti u koaliciju ni s SDP-om niti s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Upravo on se na predsjedničkim izborima pokazao sjajnim partnerom SDP-a kroz manevar „glasanja za treću opciju“ i razbijanjem glasova na desnom biračkom spektru. Nije tajna da se koalicijski potencijal krije među tim dvjema opcijama. HDZ je nakon parlamentarnih izbora spreman razgovarati sa svim opcijama s kojima dijeli zajednički cilj i viziju razvijene i prosperitetne Hrvatske.” kaže Anušić.

Foto: Twitter @ivananusic1310