Gradsko vijeće ukinulo koncesiju Slonji

U petak je na adresu 4 slavonska i jednog baranjskog grada stiglo rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojem ovaj sud nije prihvatio potvrdu pravorijeka međunarodne arbitraže u slučaju ZOIS-a u korist austrijskih tvrtki Saubermacher i Strabag u vezi nikada realizirane gradnje regionalnog odlagališta otpada u Antunovcu. Tako je ta točka skinuta s dnevnog reda jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Belog Manastira, a gradonačelnik Ivan Doboš nije krio zadovoljstvo, jer bar za sada ušteđeno 3,5 milijuna kuna. {mp3}dobosstrabag{/mp3}
Sjednici vijeća jučer je nazočilo 10-ak radnika tvrtke Slonja,  koja u Belom Manastiru ima koncesiju za održavanje javnih površina, zimsku službu, tržnicu i druge poslove. Razlog je ukidanje te koncesije i strah radnika da će ostati bez posla. Vijeće je tako odlučilo da te poslove od prvog srpnja preuzme Baranjska čistoća, a oporba je zamjerila koalicijskoj većini odluku bez javnog natječaja. rezultat glasovanja bio je 10 : 7.

{mp3}bubalovicjankovics{/mp3}
Gradonačelnik Doboš je odluku objasnio traženjem građana, koji su ih izabrali, te kako grad ima pravo ovakvu odluku provesti bez natječaja.
To ne znači kako će Slonja ostati bez svih poslova, a samim tim ni svi radnici ne bi trebali ostati na ulici, naglasio je gradonačelnik.

{mp3}dobosslonja{/mp3}
Iako je prije nekoliko mjeseci dogradonačelnik Marko Bogatić najavio odgodu izbora za Vijeća Mjesnih odbora do daljnjega, jučer se na dnevnom redu našla točka kojom gradonačelnik Doboš opak predlaže raspisivanje izbora. Vijeće je sa 10 : 8 odbilo taj prijedlog, a najavljeno je konačno ukidanje vijeća.
Grad Beli Manastir i svako prigradsko mjesto ima po jednog ili više predstavnika u Gradskom vijeću, koji mogu rješavati probleme pojedinog naselja, tako da je prestala potreba za Vijećima. Uostalom 80.000 kuna koštaju izbori za vijeća MO-a, a ta se sredstva mogu kvalitetnije potrošiti, rekao je dogradonačelnik Bogatić.