GO SDP-a: Što se događa s bazenima?

Novi bazeni, ponos i perjanica “uspješnog gradonačelnika” pretvaraju se u potpunu sramotu grada Belog Manastira. Bazeni su odradili samo jednu cijelu sezonu, a već se pločice iz svih bazena moraju čupati. Zašto u tajnosti? Zašto se to skriva? Tko će i koliko to platiti? Što još na bazenima ne valja? Tko je odgovoran? Puno pitanja, a odgovora nema.” stoji u priopćenju za medije GO SDP-a Beli Manastir.

Priopćenje potpisuje predsjednik GO SDP-a Marko Bogatić i u njemu poziva gradonačelnika Tomislava Roba da objasni što se događa s bazenima. Podsjeća kako je riječ o projektu koji je trebao koštati 7 milijuna kuna, a plaćen je gotovo 17 milijuna, uz dodatno kreditno zaduženje od dva milijuna.

Najbolje je da, uz ulupanih 17 milijuna kuna, ulupaju još dva milijuna kuna koje su najavili za još jedan tobogan na bazenima, a kada i te novce iz kredita ulupaju – onda najbolje se spakirati i pobjeći iz grada. Postavljamo pitanje: Koliko će uopće trajati novi tobogan za koji ćemo se zadužiti i otplaćivati ga godinama? Hoće li se i on raspasti?” pita Bogatić i nastavlja: ”Mi iz SDP-a i tadašnje koalicijske vlasti smo prepoznali priliku da pribavimo sredstva iz Intervencijskog plana, a sada jednostavno s gnušanjem promatramo na koji se način tim sredstvima razbacuje te grad bespotrebno zadužuje. Mora se osobito paziti kako se i kakvi materijali ugrađuju, a bome i koliko plaćaju da bi takve građevine trajale što duže. Mi smo iskoristili priliku koja se pruža jednom svaki pola stoljeća, novu priliku za ovakav financijski paket teško da ćemo dobiti u skoro vrijeme, a najgore što se može napraviti je potrošiti novce, još se dodatno kreditno zadužiti i ostati s građevinama koje više ne možete ni popravljati ni održavati.