Fuštin i Grubić u Brifingu

Pored osnovnog posla socijalne skrbi, prošla je godina u belomanastirskom Centru za socijalnu skrb protekla je u preispitivanju prava korisnika na temelju informatizacije cijelog sustava. Trenutačno se isplaćuje pomoć za 3.250 korisnika stalne pomoći, odnosno zajamčene minimalne naknade i broj se stalno povećava, rekao je u emisiji Brifing ravnatelj Centra Đimi Fuštin.
Udomljavanje ide bez većih problema i sada centar vodi evidenciju o stotinjak udomljene djece i 50-ak starijih osoba. Kao i svake zime, potrebe za udomljavanjem starijih rastu, a prvi korak svakom zainteresiranom je dolazak u Centar i ispunjavanje osnovnih podataka. Nakon toga djelatnici Centra izlaze na teren,a  cijeli postupak traje do tri mjeseca. U drugom dijelu emisije gost je bio ravnatelj Umjetničke škole Beli Manastir Miloš Grubić. Već nekoliko godina traju nastojanja za otvaranjem Glazbene škole u Dardi i kada je pred početak tekuće godine bilo sve spremno ministarstvo je zaustavilo otvaranje. Preporučeno je da se učenici iz Darde upišu u Beli Manastir.
Ovih dana očekujemo izaslanstvo ministarstva koje bi trebalo pregledati prostore i izdati rješenje o početku nastave. Teško je očekivati početak u ovoj školskoj godini, ali slijedeće školske godine gotovo sigurno. Od 55 zainteresirane djece iz Darde, njih 17 je položilo prijamni ispit, rekao je Grubić.