Dva pacijenta otpuštena iz KBC Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji 37 osoba je oboljelo od korona virusa, a dva pacijenta su otpuštena iz osječkog KBC-a, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite. Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić izvjestio je kako imamo 36 oboljelih evidentiranih u KBC Osijek. Četiri pacijenta su na respiratoru,a dva su pacijenta otpuštena iz bolnice. Nema niti jednog zaraženog liječnika ili medicinske sestre, bilo kojeg medicinskog djelatnika, a isti je broj i dalje u samoizolaciji .
Na području županije ukupno  je 37 pozitivnih. Jedan oboljeli je evidentiran u drugoj bolnici.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić izvijestio je kako je od jučerašnjih 48 testova bilo šest pozitivnih, pet na području Županije i jedan s područja Vinkovaca.”Nedavno smo na isti broj testiranja imali 11 pozitivnih, sada šest pa se možda cijela situacija smiruje”, smatra Pandžić. Ističe kako je najviše pacijenata, njih 24 iz Osijeka. Četiri su u Ivanovcu, tri u Ernestinovu, dva u Valpovu, a po jedan u Čepinu, Našicama, Petrijevcima i Samatovcima.

No,opet je bilo kršenja samoizolacije. Četiri slučaja, od čega su dva potvrđena,izvjestio je načelnik PU Ladislav Bece, te spomenuo određene novine vezano za vozače kamiona

{mp3}/2020/Bece 27 03{/mp3}

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je situacija na području županije pod kontrolom i kako moramo razmišljati o sutra.Točnije o gospodarstvu. Spomenuo je rad tržnica i isplatu poticaja za poljoprivrednike

{mp3}/2020/Zupan 27 03-Novi{/mp3}

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite zatvoreni dijelovi tržnica mogu biti otvoreni kako bi se građani opskrbili svim potrebnim prehrambenim namirnicama. U Osijeku će biti otvoren već sutra, a radno će vrijeme od 8 do 17 sati biti usklađeno s radom ostalih trgovina.

Načelnik CZ OBŽ Goran Ivanovic uputio je danas nekoliko apela trgovcima,ugostiteljima,ali i samim građanima

{mp3}/2020/Lac 27 03{/mp3}