Šest novooboljelih

Potvrđeno je šest novoboljelih od koronavirusa, a ukupno su od te bolesti oboljele 32 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Župan Ivan Anušić opovrgnuo je nagađanja prema kojima je osječki KBC žarište koronavirusa poručivši kako normalno funkcionira po svim protokolima.


{mp3}2020/Covid1/zupan2603{/mp3}

Ravnatelj KBC Osijek Željko Zupčić dodao je kako su 3 pacjenta na respiratoru ali nisu u životnoj opasnosti. Od danas je KBC-u na raspolaganju klinički epidemiolog, a broj od 86 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji neće utjecati na rad bolnice.

Voditelj epidemiološke službe ZZJZ Karlo Kožul kaže kako je najveći broj zaraženih s područja grada Osijeka, a kako se zaraza ne bi proširila po okolnim mjestima važna je samoizolacija. Odbacio je nagađanja o neistinitim iskazima pacjenata koji su zaprimljeni u bolnicu, a vezano za kontakte sa zaraženim osobama i objasnio novi postupak provođenja testiranja kod pacjenata kod kojih postoji sumnja na zarazu korona virusom.

{mp3}2020/Covid1/kozul2603{/mp3}

Načelnik PU Vladislav Bece rekao je kako je u protekla 24 sata bilo 15 dojava o kršenju samoizolacije, 6 ih potvrđeno i to 3 po dojavi, dva dolaskom osoba kojima je određena samoizolacija u ljekarne, a jednu osobu je policija zaustavila redovnom kontrolom na punktovima. 791 osoba ušla u Osječko-baranjsku županiju, 3 su vozila vraćena jer putnici nisu imali propusnice.

Načelnik Stožera Goran Ivanović poručio je kako gospodarstvo naše županije ne smije stati, lov i ribolov su do daljnjeg zabranjeni ali će neke probleme uspjeti riješiti kao i preispitati odluku o zatvaranju tržnica.

{mp3}2020/Covid1/lac2603{/mp3}