Divlje Jagode u programu Radio Baranje

Divlje Jagode, živuće rock legende ponovno su bili gosti u programu Radio Baranje. Posljednji puta bilo je to pred koncert u Kneževim Vinogradima 2007. godine, a ovoga vikenda u studio su sjeli autor, producent i virtuoz na gitari, te jedina konstanta Divljih Jagoda Zele Lipovača i pjevač Livio Berak iz Belišća.

Nakon dugogodišnje stanke Divlje Jagode prošle su godine objavile novi, 12 po redu studijski album pod nazivom “Biodinamička ljubav”. Album sadrži 11 pjesama. Uz već ranije objavljene singlove, na albumu se nalazi i legendarna pjesma Jagoda “Ðavolji Grad”, originalno objavljena 1983. na albumu “Čarobnjaci”, koju je beskompromisno vokalno interpretirao novi pjevač Divljih Jagoda Livio Berak.

‘Srce ne laže’ naziv je njihovog 4., trenutno aktualnog singla s albuma ‘Biodinamička ljubav’. “Pjesma je nastala jako davno, želja mi je bila da konačno, nakon toliko godina na albumu imam pjesmu koja ima veze sa  bluesom i da sa onom publikom koja me prvenstveno vidi kao gitaristu podijelim nekoliko minuta iskrenih emocija. Kada je pjesma nastala nisam mislio da će ju slušati itko osim mene” kaže Zele Lipovača autor pjesme i dodaje kako se za suradnju s Vladimirom Kmoničekom odlučio kada ga je čuo kako pjeva. “Dolazi iz Osijeka i nikada se profesionalno nije bavio glazbom, pa je iz tog razloga publici nepoznat. Jedini razlog zašto sam ga zvao da otpjeva pjesmu je njegov izuzetan vokal.”  dodaje Zele.

{youtube}Yy6zLYywnGk{/youtube}

S albuma Biodinamička ljubav koji su Divlje jagode izbacile krajem prošle godine u eter su kao singlovi puštene pjesme: ‘Ne, nisam ja’, ‘Samo da znaš’, ‘Kad te netko spomene’, ‘Ti bez riječi znaš’. “Biodinamička ljubav” njihov je jubilarni deseti studijski album, odnosno dvanaesti ako pribrajamo izdanja na engleskom jeziku, a također, od posljednjeg studijskog albuma ‘Od neba do neba’ prošlo je točno deset godina.  Puni snage, kreativne i sviračke energije Divlje Jagode u albumu ‘Biodinamička ljubav’ nude strast, žestinu, osjećaje, energiju, emocije, magiju i unikatnu virtuoznost svojstvenu osnivaču ‘Jagoda’, gitaristi Zeli Lipovači, koji svakim novim albumom Jagoda ide naprijed i donosi nove trendove smjernica rock glazbe na ovim prostorima.