Festival tamburaških sastava

HKUD „Željezničar“ Osijek organizira festival natjecateljskog karaktera za neafirmirane tamburaške sastave. Želja organizatora je omogućiti predstavljanje i promociju najkvalitetnijih mladih tamburaških sastava koji će svojom kvalitetom i načinom izvođenja nastaviti pridonositi popularizaciji u razvitku tamburaške glazbe.

Predviđen datum za održavanje festivala je 14. i 15. ožujka 2015. god. u Osijeku, u dvorani HKUD-a „Željezničar“, S. Radića 15, a prijavnice TS primaju se do 01.03.2015.god.

Festival će se organizirati u dvije natjecateljske večeri, ovisno o broju prijavljenih tamburaških sastava. Za svaki TS predviđeno je izvođenje dvije pjesme: jedna po izboru TS, a druga, zadana od stručnog, prosudbenog povjerenstva festivala. Zadane pjesme i redoslijed izvođenja odredile bi se izvlačenjem deset dana prije početka festivala kako bi ih tamburaški sastavi mogli pripremiti za izvođenje. Uz prijavu je predviđena i kotizacija za TS koji nastupaju, a iznosi 100,00 kn po svakom članu tamburaškoga sastava. U nju ulaze troškovi organizacije festivala .

Temeljem procjene stručnog prosudbenog povjerenstva, proglasit će se najuspješniji sastavi: prvo , drugo i treće mjesto i dodijeliti novčane nagrade. Na prodanim ulaznicama omogućit će se glasovanje publike u dvorani i dodijelit posebna nagrada čiju će vrijednost odrediti pokroviteljstvo ili donacija sponzora festivala. Svi će sudionici dobiti plakete zahvale za sudjelovanje na festivalu, a pobjednici, osim novčanih nagrada i mogućnost promocije na TV i radio postajama.

Organizaciju festivala provodi Organizacijski tim HKUD-a „Željezničar“ kojega čine:
Ivan Bokulić – HKUD „Željezničar“ , mob: 098 944 1156
Robert Repić – Radio Baranja, mob: 098 223 512
Ksenija Vilić – tajnica, mob: 098 176 1130
Za sve obavjesti o radu festivala obratite se navedenim osobama ili na e-mail: osijek@hkud-zeljeznicar.hr.