Digitalizacija ruralnih područja

dRural.hr u suradnji s Plodovi.hr djeluje kao pokretač održivog razvoja za ruralne poduzetnike u Hrvatskoj. Omogućava bolje pozicioniranje na tržištu, ostvarenje konkurentske prednosti i zajednički rast. Povezivanjem malih poduzetnika putem pametnih algoritama potiče se međusobna suradnja i razvoj lokalnih ruralnih gospodarstava.

Osječka tvrtka Reducos Software koja stoji iza platforme Plodovi.hr broji svega 9 zaposlenih, a ostvarila je veliki uspjeh: jedna je od 15 sudionika uključenih u veliki projekt u kojem sudjeluje 11 zemalja članica Europske Unije. Znajući važnost konkurentnosti malih proizvođača i poduzetnika na tržištu, Europska je komisija podržala inicijativu dRural – online platformu koja omogućava ruralnim poduzetnicima da se povežu međusobno i s potencijalnim kupcima

Integracijom s dRural.hr platformom i razvitkom alata kojemu je cilj povezivati male poduzetnike prema njihovim interesima i potrebama, Plodovi.hr nastavlja poticati rad malih i lokalnih poduzetnika.

Primjera radi, ako jedan proizvođač treba nabaviti sirovine ili ambalažu za svoje proizvode, algoritam će automatski prepoznati druge poduzetnike s istim potrebama i omogućiti im da se povežu i surađuju. Ovo nije samo ušteda vremena i resursa, već i način za stvaranje snažnih poslovnih partnerstava unutar ruralnih zajednica.

dRural platforma, zajedno s partnerima poput Plodovi.hr, ostvaruje ovu viziju i pruža konkretnu pomoć onima koji to najviše trebaju – malim poduzetnicima koji čine srž ruralnih zajednica i odišu lokalnim duhom.

U algoritam za povezivanje možete se uključiti putem poveznice: drural.plodovi.hr