Copacabana u novom ruhu već u srpnju

Prvi dio rekonstrukcije i dogradnje sportsko-rekreacijskog kompleksa Copacabana u Osijeku počeo je 10. siječnja ove godine, s rokom za završetak radova od 180 dana. Radovi u vrijednosti 30 milijuna kuna odvijaju se prema planiranoj dinamici, pa bi od srpnja građani mogli koristiti novi olimpijski bazen natjecateljskih dimenzija prema međunarodnim standardima i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama sa strojarnicom i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom. Naravno, u tijeku su i drugi radovi na infrastrukturi ovog kompleksa, od rješavanja odvodnje do uređenja nogostupa, sanitarnih čvorova i drugih zahvata kojima se osigurava primjeren i građanima prihvatljiv standard kupališta, a ujedno i ekonomski održiv.

Radove na bazenskom kompleksu Copacabane obišli su gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije koja s dva milijuna kuna sufinancira ovaj projekt.

Ovo je ozbiljna rekonstrukcija kultnog osječkog kupališnog kompleksa vrijedna 30 milijuna kuna za koju je Osječko-baranjska županija osigurala dva milijuna kuna. Posebno važno u ovom projektu, osim izgradnje i uređenja različitih kupališnih sadržaja, je i rješavanje sustava odvodnje i kanalizacije, a uvjeren sam kako mnogi Osječani s nestrpljenjem iščekuju završetak radova i prvo kupanje u novouređenim objektima – rekao je Lukić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je kako radovi na kompleksu napreduju predviđenom dinamikom i zahvalio se izvođačima na uloženom naporu.

Nakon 46 godina ovo je prva rekonstrukcija Copacabane zahvaljujući kojoj će grad Osijek prvi puta dobiti pravi olimpijski bazen. Bazeni će biti prilagođeni i osobama s invaliditetom, a novina je i okrugli bazen s pregršt različitih sadržaja. Također, treba napomenuti da će se izbjeći gubitci vode, a sva klorirana voda neće se ispuštati u Dravu, već će se prije toga pročistiti. Sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, pri čemu je 2 milijuna kuna osigurala Osječko-baranjska županija, a dio sredstava planiramo povući putem Nacionalnog plana za oporavak i otpornost – kazao je Radić i dodao da će se uz uređenje Copacabane, urediti i plaža kod Željezničkog mosta.

Predsjednik Uprave Projektgradnje Ivica Crnković, kao predstavnik izvođača radova, naglasio je kako pred njima nije bio nimalo lagan zadatak.

– Započeli smo s demontažom jednog bazena i izgradnjom novog. Do sada smo stavili potpuno novu temeljnu odvodnju i kanalizaciju, a u olimpijski bazen postavljena je i keramika. Idući tjedan započinjemo s postavljanjem keramike i u okrugli bazen, a u tijeku su različiti monterski i instalacijski radovi. Siguran sam da ćemo sve završiti do srpnja – zaključio je Crnković.