Čak tri “ZLATNE REPE” otišle u Duboševicu

S posljednjim danom prošle godine u proizvodnom pogonu Hrvatske industrije šećera (HIŠ) u Županji okončana je iznimno zahtjevna i teška kampanja prerade šećerne repe roda 2023., a u punom su jeku pripreme za novu sjetvu u ovoj godini, u kojoj se očekuje znatan porast površina pod ovom kulturom. Ukupna će površina pod repom u Hrvatskoj u 2024., prema najavama, biti najviša u proteklih pet godina.

Hrvatska industrija šećera je tradicionalno dodijelila priznanja „Zlatna repa“ najuspješnijim proizvođačima u različitim kategorijama, s obzirom na veličinu poljoprivrednih gospodarstava.

Za ovu je godinu ugovoreno već više od 10.500 hektara, što je rast za više od 2200 ha u odnosu prema prošloj godini. Ukupna će površina pod repom u Hrvatskoj ove godine biti najviša u posljednjih pet godina, i jedva tisuću hektara manja nego u 2019., što je posljednja godina kada su bile aktivne čak tri tvornice.

Čak tri priznanja „Zlatna repa“ najuspješnijim proizvođačima otišla su poljoprivrednicima iz Duboševice. Riječ je o OPG-u Marija Vinojčić za najboljeg proizvođača u kategoriji 10 do 20 hektara,OPG-u Đočić Stipan u kategoriji za najboljeg proizvođača do 10hektara te Anabbela d.o.o vlasnika Ivana Matijačića u kategoriji 100 do 500 hektara. Čestitke!

ZLATNA REPA

Ustupljene fotografije