Brifing: Stanje u Općini Darda

Načelnik Anto Vukoje

Stanje u općinskom proračunu Općine Darda očekivano je lošije, zbog pandemije, potresa i sada rata u Ukrajini, rekao je u emisiji Brifing načelnik Općine Darda Anto Vukoje.

Trebala su stići sredstva za brojne investicije, ali su preusmjerene na potresom pogođena područja, ali mi i dalje imamo pripremljeno oko 100 milijuna kuna projekata. Nadamo su kako će premijer odobriti krajem mjeseca prebacivanje sredstava za naše projekte, sanacije tri ključne ulice u Dardi, Šandora Petefija, Žrtava Domovinskog rata i prilazna cesta uz groblje. Osim toga čekamo Hrvatske vode za nastavak gradnje kanalizacije u rubnim dijelovima Darde i niz drugih investicija, rekao je Vukoje.

Unatoč gradnji nove zgrade dječjeg vrtića, broj djece i dalje raste pa se polako razmišlja o nadogradnji. U ulici Ljudevita Gaja planira se prodaja 25 parcela za gradnju obiteljskih kuća, u poslovnoj zoni se grade dodatne parcele.

Vukoje je naglasio kako ne može riješiti problem divljih deponija oko Darde i romskom naselju, jer kako se koja sanira tako niču nove. Razmišljamo o radikalnijim metodama u suradnji s policijom.