Besplatna senzorna projekcija: Asterix: Tajna čarobnog napitka SINK

U organizaciji Kino Urania & Kinematografi Osijek, Resonance Cinema, Cultural Hub for Curious Minds i Hrvatskiog filmskog saveza danas, 12. travnja u 17:30 sati održati će se besplatna senzorna projekcija sinkroniziranog crtića “Asterix: Tajna čarobnog napitka” nadovezujući se na programe “Veliki za velike!” i “Imamo pravo, dajte nam priliku!” i Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Što su senzorne projekcije?

Senzorna projekcija znači modulirane uvjete za vrijeme prikazivanja projekcije u auditivnom i vizualnom smislu, odnosno znači da će svjetla biti prigušena i da će zvuk biti tiši, a djeca mogu šetati, plesati, ulaziti i izlaziti iz kino dvorane, razgovarati, izražavati svoje emocije, biti ono što jesu. Mogu donijeti igračke, dekice, grickalice ili doći u pratnji terapijskog psa. Uz pomoć ovakvih projekcija roditelji ne moraju razmišljati kakav ih film očekuje kad dođu s djetetom u kino jer je sadržaj pomno biran i mora zadovoljavati puno kriterija.
Senzorne projekcije omogućuju i djeci sa senzornim poremećajima da s roditeljima, bakama i djedovim odlaze u kino, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj ne odgovaraju zamračena kina, preglasni zvuk i sadržaj upitne kvalitete i poruka.


Svi ste dobrodošli, a ulaz na projekciju je besplatan.