Bogatić o gradskim bazenima

Predsjednik GO SDP Beli Manastir Marko Bogatić danas je poslao priopćenje na temu otvaranja bazena u Belom Manastiru. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Tijekom proteklih tjedana od strane gradonačelnika imali smo priliku čuti najave otvaranja bazena prije 15. kolovoza. Kao što svi znamo bazeni još nisu otvoreni, a od gradonačelnika nismo bili u prilici čuti zašto je to tako.

Po gradu su počele kolati priče da su “pukle neke cijevi”, da je problem “s filterima u bazenima”, da voda nije “bakteriološki ispravna”, da su nekoliko puta morali biti “pražnjeni” od strane vatrogasaca jer pumpe ne rade i slično. Očigledno je da na bazenima ima nekih nedostataka i netko mora snositi odgovornost za iste.

Bazeni su grad koštali nešto manje od 17 milijuna kuna, njihovo pokretanje u rad sigurno će koštati još dosta novaca jer restoranski dio nije bio obuhvaćen obnovom, što je po našem sudu bilo krivo, trebalo je paralelno raditi obnovu  restorana i bazena (prvotna procjena obnove bazena od strane grada je bila 6 milijuna, pa je završilo na 17 milijuna).

Stoga tražimo od gradonačelnika da izvijesti naše sugrađane što se događa s bazenima, hoće li biti otvoreni i kada, koji su to nedostaci na njima i kada će biti otklonjeni te tko je odgovoran za te nedostatke i naposljetku koliko će građane koštati samo puštanje u rad bazena za nekoliko dana koje će raditi?”