Baranja za HDZ, Jankovics u Saboru

Baranjski birači su na izvanrednim parlamentarnim izborima izabrali kao i većina Hrvatske HDZ i Andreja Plenkovića za premijera. Jedino je u Općini Jagodnjak pobjedio SDP. Na žalost od troje najozbiljnijih kandidata za ulazak u Sabor preferencijalnim glasovima to nije pošlo za rukom.Uspjelo je to Robertu Jankovicsu zastupniku mađarske nacionalne manjine.
Na devetom mjestu SDP-ove liste za 4. izbornu jedinicu bio je belomanastirski dogradonačelnik Marko Bogatić, na 12 mjestu HDZ-ove bio je načelnik Općine Draž Stipan Šašlin, kao i na 12. mjestu HDSSB-ove liste predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak. Novi saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine je Robert Jankovics koji je ovoga puta ne tako tijesno pobijedio dosadašnjeg zastupnika Šandora Juhasa. Svi spomenuti bili su gosti emisije Brifing, u kojoj je Jankovics zahvalio biračima i naglasio kako se Juhasu nije isplatila prljava kampanja. Tijekom kampanje Juhas je upozoravao na rapidno povećanje broja ”novih Mađara”, koji su glasovali za Jankovicsa. Osim zahvale svojim biračima Jankovics je podsjetio na obećanje iz predizborne kampanje i na 12 milijuna kuna iz proračuna Republike Mađarske namijenjene poduzetnicima Mađarima.

{mp3}robert pobjeda sabor{/mp3}

Marko Bogatić je podsjetio Belomanastirce na investicije u gradu, koje su odrađene i koje ih tek čekaju. Najsvježija je vijest o odvozu uskotračnog vlaka Ćire u Slavonski Brod na temeljitu obnovu. Kao i uvijek najveći problem je novac, a obnova i svi troškovi oko Ćire procijenjeni su na skoro milijun kuna

{mp3}bogatic brifing{/mp3}