Etno susreti u Bilju

Bogata ponuda lokalnih jela, pića, narodnog stvaralaštva, suvenira, autohtonih poljoprivrednih proizvoda, običaja, plesa i pjesme i ove je godine okupila uistinu veliki broj ljudi. Sudionici su pokazali koliko toga imaju zajedničkog, ali i bogatstvo u različitosti. Uloga etno sajma je sačuvati, zaštititi i njegovati kulturnu i prirodnu baštinu Podunavlja.

Prvog dana Međunarodnih etno susreta održano je međunarodno natjecanje u streličarstvu i kulturno zabavni program u sklopu obilježavanja Dana dvorca Eugena Savojskog, sajam domaćih proizvoda, suvenira i ručnih radova, seminar tradicijskih glazbala, kao i 3.Grahijada nakon koje su uslijedili povorka kulturno umjetničkih društava, otvaranje manifestacije, nastupi KUD-ova i koncert Passage banda.

Drugi dan nastavljen je ponovno sajmom domaćih proizvoda, suvenira i ručnih radova, radionicom slame, prikazom i natjecanjem u starim sportovima, prigodnim programom poni škole jahanja, nastupom tamburaškog sastava Kvinta i na kraju koncertom Slavonia banda.