7. Konferencija o sajmovima

Župan Osječko-baranjske županije sudjelovao je 2. lipnja na 7. Konferenciji o sajmovima u organizaciji časopisa Suvremena trgovina i Osječkog sajma pod nazivom Transformacija sajamske industrije – Sajmovi – učinkoviti poslovni alat, održanoj na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na Konferenciji se kroz stručna izlaganja i raspravu razmotrilo niz tema koje su značajne za taj gospodarski sektor, uz pronalazak odgovora na to zašto se širi broj sajmova i povećava broj izlagača unatoč novim oblicima poslovne komunikacije, ali i analizu događanja koji su doveli do uzleta sajamskog poslovanja.

Organizaciju Konferencije na temu sajmovanja pozdravio je i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je naglasio kako je vrijeme da i Osijek kao najveći grad na istoku Hrvatske dobije primjeren sajamski prostor.  

Osijek treba biti grad u kojem se sajmuje, a u tom smjeru djeluje i Osječko-baranjska županija gradnjom Gospodarskog centra u Osijeku koja će uskoro započeti. Osijek je četvrti grad po veličini u Hrvatskoj i najveći grad na istoku zemlje te kao takav mora imati primjeren sajamski prostor. Upravo iz tog razloga prije tri i pol godine, Osječko-baranjska županija inicirala je projekt izgradnje GC-a, a u idućih desetak dana potpisat ćemo ugovor s izvođačima radova vrijednih 47 milijuna kuna. Radi se o izuzetno modernom prostoru potpuno primjerenom sajmovanju i zahtjevima izlagača koji će ondje nuditi svoje proizvode. Želja nam je da se sajmovi održavaju što češće, a današnja Konferencija izvrstan je način da saznamo koje su to aktivnosti, ali i izazovi s kojima ćemo se susretati u organizaciji sajamskih manifestacija. Svjesni smo da su sajmovi, unatoč modernim izazovima internetske kupovine, i dalje izvrstan kanal komunikacije s kupcima – kazao je župan Anušić.