49. Kolonija kipara naivaca

U Ernestinovu se do 6. kolovoza u Parku skulptura održava 49. Kolonija kipara naivaca. Svečano otvorenje ove vrijedne manifestacije upriličeno je u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine, a uz načelnicu Općine Ernestinovo Marijanu Junušić te brojne goste, nazočio mu je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Ovo je izuzetno kvalitetna i lijepa tradicija u Ernestinovu koja sljedeće godine puni pola stoljeća kontinuiranog održavanja. Na svakom je koraku vidljiv ogroman trud i želja da se ova manifestacija održi i raste, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Jedan od osnivača ernestinovačke kolonije je Mato Tijardović koji je ove godine primio nagradu Osječko-baranjske županije za životno djelo na području kulture

– Ove godine pozvali smo 25 umjetnika, od čega 14 kipara i 11 slikara, a ovogodišnja kolonija je tematska, govorit će o legendama i mitovima. Polako razmišljamo i o sljedećoj, jubilarnoj koloniji na koju želimo pozvati kipare koji su radili do okupacije Ernestinova u Domovinskom ratu – zaključio je Tijardović koji sva svoja kiparska znanja rado prenosi i budućim naraštajima.