4. Deer & Bike

bike and deer
bike and deer

Udruga Karašicka Republika zadnju nedjelju u svibnju organizira biciklijadu 4. Deer & Bike u Dražu na jedinom križanju Eurovela u Hrvatskoj, a koja će prema broju prijava dvostruko nadmašiti sve dosadašnje biciklijade.

 

 

Tjedan dana nakon landranja Baranjskom planinom koje je privuklo veliki broj šetača udruga Karašicka Republika organizira svoju tradicionalnu biciklijadu Deer & Bike. U nedjelju 31. svibnja od 12 sati biciklisti će ciklođirati raznolikim terenima u kojem prevladavaju poljski i vinogradarski putevi. Biciklijada će pružiti doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini, biciklisti će relativno dugu dionicu odvesti Turskim putem na Banskom brdu.

Duljina rute iznosi 50, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji. S obzirom da se na području općine nalaze najveća krda jelanske divljači u Hrvatskoj, postoji velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena.

Biciklijada je rekreativnog karaktera te će se brzina prilagoditi vrsti podloge i strukturi biciklista.

Start biciklijade je na križanju Eurovela 6 i 13, jedinstvenog biciklističkog raskrižja u Hrvatskoj.

Facebook događanje: https://www.facebook.com/events/354922415129577/