30. obljetnica Koprivničko-križevačke županije

U koprivničkoj dvorani „Domoljub“, održana je svečana sjednica Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, a uz domaćine, župana Darka Korena i predsjednika Skupštine Damira Felaka, nazočili su joj predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, župani i zamjenici župana ostalih županija, načelnici, gradonačelnici i ostali gosti. U ime Osječko-baranjske županije, 30. obljetnici Koprivničko-križevačke županije nazočio je zamjenik župana Mato Lukić.

U svom se uvodnom obraćanju župan Darko Koren osvrnuo na brojne projekte podsjetivši da je trenutno u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od 700 milijuna eura koji neprestano Podravinu i Prigorje čini poželjnim mjestom za život.

– U proteklih 30 godina kontinuirano smo stvarali nove vrijednosti i stabilan napredak koji je danas vidljiv na svakom koraku. U tom smo razvoju svjedočili brojnim događanjima koji su bitno utjecali na političku, društvenu i gospodarsku vizuru današnje Podravine i Prigorja. Nije bilo lako nositi se s brojnim preprekama koje su zadesile naše društvo, posebno u zadnjih nekoliko godina, no nikada nas nisu napustile volja i odlučnost da stvorimo kvalitetne životne uvjete dostojne svakog stanovnika naše županije. Županija je ostvarila najznačajniji gospodarski i društveni razvoj, a upravo u ovim trenucima svjedočimo najvećem investicijskom zamahu u povijesti na ovom prostoru vrijednom više od 700 milijuna eura koji doprinosi ravnomjernom razvoju svih krajeva županije – zaključio je Koren.

OBŽ