27. Sjednica Gradskog vijeća Belog Manastira

Održana je 27. Sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira. Na samom početku Sjednice, gradonačelnik Tomislav Rob izvijestio je vijećnike o nedavno provedenom nadzoru trošenja proračunskih sredstava u 2018. godini koje je provelo Ministarstvo financija..

{mp3}2020/robnadzorproracuna{/mp3}

O stanju sigurnosti na području Grada od lipnja do prosinca prošle godine izvijestio je načelnik PP Beli Manastir Ivica Tkalec. Evidentirana su 34 kaznena djela, 8 više u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini, a s obzirom na stopu od 75 % otkrivenosti, Tkalec je stanje ocijenio zadovoljavajućim i dobrim.

Do kraja 2019. godine Baranjska čistoća obavljala je komunalne poslove održavanja javnih površina i komunalno-urbane opreme, te održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Belog Manastira. Takve poslove, prema Odluci o komunalnim djelatnostima, mogu obavljati i druge pravne i fizičke osobe s kojima se sklopi ugovor. Vijeće je na sjednici odabralo najpovoljniju ponuda u postupku javne nabave održavanja nerazvrstanih cesta i to onu tvrtke Zadravec d.o.o. u iznosu od oko 500 tisuća kuna.

{mp3}2020/robzadravec{/mp3}
Vijećnik Bogatić ponovo postavio pitanje takozvane gradske subvencije Baranjskoj čistoći u iznosu od 1,2 milijuna kuna, a gradonačelnik Rob zamolio ga je da ne iznosi neistine kojima obmanjuje javnost..

{mp3}2020/robcistoca{/mp3}

Na sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Bogatić predložio je sudjelovanje Grada u prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu klavira Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u koji se uključila i Osječko-baranjska županija. Vijećnik Momčilović zatražio je na uvid Odluke o korištenju službenih vozila Grada i tvrtki kojima je grad vlasnik ili suvlasnik, a razgovaralo se i o kritičnim prometnim točkama u Gradu koje bi se trebale urediti dodatnom signalizacijom.

Raspravljalo se i o različitim izmjenama i dopunama, pa je tako usvojen prijedlog Statuta Grada Belog Manastira, izmijenjen Poslovnik o radu Gradskog vijeća i Odluka o ustrojstvu Gradske uprave, Odluka o izboru članova vijeća mjesnih odbora i Odluka o uključivanju Grada u projekt Osječko-baranjske županije ‘Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva’. Vijeće je dalo suglasnost Gradonačelniku za sklapanje ugovora o nabavi do iznosa od 237.148,30 kuna, izglasalo odluku o poništenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Usvojena su izvješća o radu Gradskog vijeća i Savjeta mladih Grada Belog Manastira za prošlu godinu, a Gradonačelnik je podnio izvješće o utrošku proračunske pričuve.