Župan: želimo kvalitetan prijevoz

zupan o javnom prijvozu

Održivost javnog linijskog prijevoza i njegova važnost za razvoj istočne Hrvatske bila je tema sastanka župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i generalnog direktora Arrive za Hrvatsku Dražena Divjaka.

 

 

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave Panturista i direktor APP-a Saša Ilić, pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Mario Madunić, načelnik Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Franc Hajdinjak te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić-Milardović.

Tvrtka Arriva na području županije obavlja 90 posto putničkog prijevoza, a poslovanje tvrtke ugroženo je zbog utjecaja pandemije koronavirusom. – rekao je župan Ivan Anušić.

{mp3}2020/zupanbus{/mp3}

Generalni direktor Arrive za Hrvatsku Dražen Divjak naglasio je kako tvrtka trenutno radi s 25 posto kapaciteta, a priprema se za jesen kada očekuje normaliziranje ukupnog života.

Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Mario Madunić rekao je kako su u Ministarstvu svjesni da je dosadašnji model funkcioniranja županijskog prijevoza teško održiv, pa se priprema uvođenje javne usluge u svim županijama.

{mp3}2020/madunicbus{/mp3}

Nakon radnog sastanka obišli su novu automatsku ekološku praonicu autobusa u Osijeku, prvu te vrste u istočnom dijelu Hrvatske. Investicija je vrijedna pet milijuna kuna.