Župan u Brifingu

Župan Anušić

Izgradnja regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, vrijedna oko 100 milijuna kuna i izgradnja novog gospodarskog centra te sajamskog prostora umjesto Pampasa, dva su najveća projekta koje realizira Osječko baranjska županija, rekao je u emisiji Brifing župan Ivan Anušić. Izgradnja počinje za dva tjedna, a izvođači radova imaju rok 18 mjeseci da završe projekt, rekao je župan.

Osim toga tu su ulaganja u geotermalni potencijal županije vrijedan 75 milijuna kuna, a prema studiji postoji 7 potencijalnih izvorišta. Naglasio je i izgradnju novog KBC Osijek od 2 milijuna kuna, rekonstrukciju zračne luke Osijek od 395 milijuna kuna te željezničkog kolodvora od 36 milijuna. Nastavljaju se potpore koje su do sada iznosile više od 17 milijuna kuna, u turizmu su kovid potpore OPG-ovima koji nude smještaj iznosile od 1,7 milijuna kuna te gospodarstvu 11,2 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ulaganja u Dom zdravlja Beli Manastir iznosi gotovo 10 milijuna kuna. Župan je spomenuo i izgradnju sustava za navodnjavanje Puškaš od 24 milijuna kuna.
Župan Anušić komentirao je nedavna događanja u Gradskom odboru HDZ-a te iskazao zadovoljstvo što je između dva kandidata postignut kompromis na dobrobit stranke.