Župan primio dobitnike ‘Fausta Vrančića’

Od ukupno 14 nagrađenih u Republici Hrvatskoj u 2015., čak tri Državne nagrade „Faust Vrančić“ u području tehničke kulture idu u Osječko-baranjsku županiju.

Nagrađenima – studentu Marku Pinjuhu inovatoru iz Čeminca i Tiboru Boniju, stručnom učitelju-savjetniku Prve srednje škole Beli Manastir kao pojedincima te Modelarskoj sekciji Aerokluba Osijek kao pravnoj osobi, na svečanom prijemu osobno je čestitao župan dr. sc. Vladimir Šišljagić.

Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama.

Prema riječima tajnika Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije Ive Grgića ovo je još jedna potvrda dobrog i kvalitetnog rada u tehničkoj kulturi na području Županije što može biti model – primjer i za ostale zajednice.

Osječko-baranjska županija godišnje za ove namjene izdvaja 1,1 milijuna kuna.